Viikistä Unileverille

Unilever osallistuu ViikkiAreenan torstaina 24.11. Elintarvikepäivänä. Tässä blogauksessa esitellään erään viikkiläisen kuulumisia Unileverillä!

Nimi: Anniina Markkula Opintojen aloitusvuosi: 2008 Pääaine, sivuaine: Elintarvike-ekonomia, markkinointi Nykyinen titteli: Key Account Manager, Ice cream (asiakkuus: Kesko) Yritys: Unilever Finland Oy

Opiskeluajoista ensimmäisenä mieleeni tulee… rentous! Periodista toiseen vaihtelevat aikataulut tekivät opiskeluajasta sopivan rentoa. Erityisesti opintojen loppuvaiheessa oli mahdollista valita itseään aidosti kiinnostavia kursseja määrä, joka oli helppo yhdistää osa-aikatöihin, harrastuksiin ja reissaamiseen!
blog_unilever

En kadu päiväkään sitä, että… lähdin opiskelijavaihtoon Wieniin!

Jos saisin elää opiskeluaikani uudestaan… käyttäisin enemmän aikaa opiskelija-/ainejärjestötoimintaan. Käytin itse opiskeluaikana suuren osan vapaa-ajastani vapaaehtoistoimintaan partiossa (suosittelen muillekin!), mutta olisin voinut osallistua aktiivisemmin myös erilaisiin opiskelijatapahtumiin. Suomessa on pienet markkinat ja oman alan opiskelijat tulevat vastaan työelämässä jatkuvasti, minkä takia opiskeluaikana ei ole yhtään huono idea pyöriä aktiivisesti opiskelijabileissä, tapahtumissa tai ainejärjestötoiminnassa.

Elintarvike-ekonomian opiskelu antoi minulle… hyvän pohjan kaupallisen alan työtehtäviin. Kaupallisen koulutuksen lisäksi Viikistä sai hyvän perusymmärryksen siitä, miten elintarvikeketju Suomessa toimii.  

Työssäni parasta on… monipuoliset ja vastuulliset työtehtävät. Pidän erityisesti asiakastyöstä ja erilaisista yhdessä asiakkaan kanssa toteutettavista kehitysprojekteista.

Parasta Unileverissä on… tavoitteellinen ja energinen työkulttuuri ja loistavat työkaverit. Töissä viettää suuren osan ajasta ja on tärkeää että siellä viihtyy. Unileverillä on paljon motivoituneita ja tavoitteellisia työkavereita, joiden kanssa on hauskaa tehdä töitä. On myös innostavaa työskennellä yrityksessä, jonka toimintaa vastuullisuus aidosti ajaa (Unilever Sustainable Living Plan).

Päädyin nykyisiin tehtäviini, sillä… sain kesätöitä Unileverin jäätelötiimistä toisena opiskeluvuonna. Viihdyin Unileverillä erittäin hyvin ja päätin panostaa kesätöihin täysillä. Panostaminen kannatti: minut pyydettiin seuraavana kesänä takaisin ja kolmantena vuonna sain puoli vuotta kestävän isomman projektin vastuulleni. Unilever on kesätyönantajana loistava: työtehtäviin sai jatkuvasti lisää haastetta ja samalla paljon tukea omaan kehittymiseen. Opiskelujen loppuvaiheella sain vakituisen paikan jäätelön tuoteryhmäpäällikkönä vähittäiskaupan ulkopuolisessa kanavassa ja muutama vuosi sen jälkeen vaihdoin vähittäiskauppapuolelle nykyisiin tehtäviini.

 Tänään minulla on ohjelmassa… valmistautumista huomisen asiakastapaamiseen, kampanjaennusteiden tarkentamista (arviointia kampanjassa myytävien tuotteiden määrästä), kampanjatarjouksen tekemistä, sisäiseen myyntikokoukseen valmistautumista ja tapaaminen mentorini kanssa.

Tulevaisuudessa haluaisin vielä… työskennellä ulkomailla. Olisi hienoa päästä näkemään myös muita markkinoita ja erityisen mielenkiintoista olisi päästä työskentelemään selkeästi Suomen markkinoita isommille markkinoille.

 Minut tekee onnelliseksi… elämä :). Olen perustyytyväinen elämääni ja lähtökohtaisesti aina onnellinen. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin niin hyvä arki, jossa on sopivassa tasapainossa ystäviä, perhettä, työtä, vapaaehtoistoimintaa, liikuntaa ja tietenkin lomailua on aika hyvä pohja onnellisuudelle.

Lopuksi haluaisin sanoa nykyisille opiskelijoille, että… tehkää gradu vähintäänkin melkein valmiiksi ennen kokopäivätöihin menemistä. Itse ajattelin hoitavani gradun töiden ohella puolessa vuodessa, mutta työt vievätkin nopeasti huomion ja gradu jäi roikkumaan aivan liian pitkäksi aikaa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s