Uratarina: Tie hedelmistä ja vihanneksista Googlen pilvipalveluihin

Vuonna 2006 sain Helsingin yliopistosta kirjeen, jossa minut toivotettiin tervetulleeksi opiskelemaan markkinointia Viikin kampukselle. Vuotta aiemmin olin päättänyt hakea mielenkiintoiselta kuulostavaan kaupallisen alan koulutukseen. Vaikkei maat tai metsät varsinaisesti kiinnostaneet, niin elintarvikkeista tiesin jotain. Ainakin olin niitä jo viimeiset 20 vuotta kuluttanut, joten ajattelin, että miksen voisi myös tulevaisuudessa työskennellä niiden parissa.

Vuodet Viikissä olivat antoisaa aikaa. Perustimme porukalla uuden ainejärjestön, Voluntasin, söimme joka perjantai Viikunassa pitsaa (saahan niitä vielä sieltä?), joimme euron kaljaa C-Grundilla ja opimme, että sika on utelias eläin. Tulevaisuus elintarvikkeiden maailmassa oli avoinna: Fazer, Valio, Ingman (vai onko se taas Arla vai kenties Arla-Ingman) ja markkinointipäällikön pesti jossain näistä, ihan sama missä. Olin jo päätymässä kaupan alalle töihin HOK-Elannolla, jossa opintojen ohella hakkasin excel-taulukoita, kunnes kaverini puhelinsoitto muutti suunnitelmat kertaheitolla. “Kiinnostaisko sua IT-ala?” kaverini kysäisi. “Gappsilla ois trainee-paikka auki myynti -tiimissä”. Täytyy myöntää, että aluksi kuvittelin kaverini pilailevan. Hän tiesi varsin hyvin IT -taitoni, jotka eivät varsinaisesti koskaan olleet olleet kovinkaan kaksiset. Lopulta kaverini onnistui vakuuttamaan minut siitä, että kyseessä ei ollut aprillipila, joten pistin huvikseni hakemuksen menemään. Jo rekrytointivaiheessa aloin ymmärtää, että nyt ollaan siirtymässä täysin erilaiseen maailmaan, johon olin aikaisemmissa töissä tottunut. Ison ja jäykän yrityksen toimintatavat vaihtuivat pienen ja startup -henkisen yrityksen innostuneeseen ilmapiiriin kertarysäyksellä. Kun nykyinen esimieheni lopulta rekryprosessin päätteeksi soitti ja kysyi kiinnostaisiko paikka myyntitiimissä, olin jo täysin vakuuttunut tämän olevan oikea valinta.

Gapps kuva

Iiro Ikävalko, Google Cloud Sales Manager

Olen työskennellyt Gappsilla nyt tarkalleen 3 vuotta kasvaen traineesta myyntipäälliköksi. Olen edelleen yhtä innostunut työstäni ja organisaatiomme ilmapiiristä kuin työt aloittaessani. Lähden edelleen joka päivä töihin suu hymyssä ja yksinkertaisesti täysin fiiliksissä siitä, että saan tehdä duunia, joka antaa minulle näin paljon. Olen oppinut IT-maailmasta valtavasti ja alun mielikuvani monimutkaisesta koodikielestä ja Jolt-kolaa ryystävistä rasvaleteistä on osoittautunut täysin vääräksi. Meidän tehtävämme Gappsilla on tehdä ihmisten elämästä ja työstä helpompaa Googlen tarjoamilla mahdollisuuksilla. Itse en voisi kuvitellakaan paluuta entiseen, jäykkään organisaatioon jossa IT on kirosana ja sähköposti täysin hyväksytty ja normaali tapa kommunikoida sisäisesti.

On mahtavaa tehdä comeback Viikkiin 22.11. ja osallistua ensimmäistä kertaa ViikkiAreenaan. Tule siis moikkaamaan Gappsin ständille ja kuulemaan ja kyselemään lisää meistä työnantajana. Ties vaikka sinä olisit meidän seuraava työntekijä!

Iiro Ikävalko
Google Cloud Sales Manager

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s