Viikistä K-ryhmään

Monet mielenkiintoiset faktat yrityksistä valkenevat usein henkilöille vasta, kun he siirtyvät kyseisiin yrityksiin töihin tai tutustuvat niihin työmahdollisuuksia kartoittaessaan. Tiesitkö esimerkiksi, että K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias, joka työllistää noin 42 000 henkeä kolmella toimialalla? Entä tiesitkö, että Kesko on palkittu nyt neljänä perättäisenä vuonna maailman vastuullisimpana kaupan alan yrityksenä? Me emme ainakaan opiskelijoina tienneet. Yleensä jos opiskelijoilta kysytään K-ryhmän työmahdollisuuksista, moni ajattelee ensimmäisenä lähikaupan kassaa. Mielikuva ei tietenkään ole väärä, mutta se on varsin kapea otos siitä, mitä K-ryhmällä on todellisuudessa tarjota eri alojen opiskelijoille. K-ryhmässä riittää mahdollisuuksia ja tässä muutamia esimerkkejä siitä, mitä me entiset viikkiläiset olemme K-ryhmässä päätyneet tekemään.

Erno, ETM / markkinointi, K-ryhmässä CRM Data Specialist

Erno Kesko 3

Valmistuttuani päätin olla hyppäämättä sokeaan ja päämäärättömään työnhakurumbaan, jossa hakisin mitä vain oman alan työtä. Siispä hakuammunnan sijaan löysin itseni hakemasta aidosti minua kiinnostavia työnkuvia sellaisille työnantajille, joista olin kuullut hyvää tai jotka olivat synnyttäneet muutoin positiivisia mielikuvia. K-ryhmä oli yksi näistä työnantajista ja sen kohdalla positiiviset huhut ja mielikuvat ovat todellakin toteutuneet. Tässä talossa haastetaan, opitaan ja onnistutaan!

Mikäli palaisin nyt opiskelijaksi, niin lisäisin opintosuunnitelmaani ehdottomasti poikkitieteellisiä opintoja. Totesin viimeksi tänään töihin liittyen esimerkiksi tekoälyopintojen tai sosiaalipsykologian olevan sellaisia kokonaisuuksia, joita olisi kannattanut opiskeluaikana valita omaan kurssipalettiin. Lisäksi ne purnatut tilastotieteen kurssit ovat kyllä ihan oikeasti hyödyllisiä näin työelämässä, mikäli dataohjattu markkinointi toimenkuvana kiinnostaa yhtään.

Helmi, MMM / kuluttajaekonomia, K-ryhmässä Product Coordinator

Helmi Kesko1

Kiinnostuin Viikissä päivittäistavarakaupasta, josta minulla oli opintojen ohelta työkokemustakin. Hain K-ryhmän korkeakouluopiskelijoille suunnattuun K Trainee -ohjelmaan ja pääsin mukaan, mutta yllättäen rakentamisen ja talotekniikan toimialalle. Koin, että pääaineeni kuluttajaekonomia oli kasvattanut minusta sen verran generalistin, että tartuin haasteeseen tutustua uuteen toimialaan. K Trainee -jakso oli opettavainen. Tutustuin syvällisesti niin K-ryhmään, sen toimialoihin kuin rakentamisen ja talotekniikan kauppaankin. K-traineina meitä hemmoteltiin erilaisilla koulutuksilla, omilla mentoreilla ja yritysvierailuilla. Trainee -jakson jälkeen sain paikan pihan ja puutarhan tiimistä ja nykyinen tehtäväni on tukea tuotepäälliköitä hankinnan tehtävissä.

Kuluttajaekonomian opinnot ja yliopisto kannustivat kriittiseen ajatteluun, mistä on ollut hyötyä suuressa organisaatiossa. Opinnot auttoivat myös hahmottamaan suuria kokonaisuuksia sekä ymmärtämään kuluttajan ja yrityksen näkökulmaa. K Traineelta odotetaan uusia ideoita ja nopeaa oppimista, ja niitä kumpaakin löytyy epäilemättä Viikistä! Vinkkinä, että seuraava haku ohjelmaan alkaa 21.1.2019.

Johanna, ETM / markkinointi, K-ryhmässä Marketing Manager

Johanna Kesko 2

Aloitin K-ryhmässä kaksi ja puoli vuotta sitten kesätyöntekijänä digimarkkinoinnin parissa. Hain K-ryhmään, sillä kaupanala kiinnosti kokonaisuutena ja tutustuttuani K-ryhmään huomasin, että sen arvot vastaavat Suomen toimijoista parhaiten omiani. Olin jo opiskeluaikoina erityisen kiinnostunut digimarkkinoinnista ja graduni aiheeksi valikoitui somemarkkinointi. Olin seurannut K-ryhmän digikehitystä jo jonkin aikaa ja koin, että täällä pääsisi oppimaan alasta paljon. Ja paljon olen oppinutkin!

Työskentelin ensimmäisen kesäni K-Ruoan ja päivittäistavaran ketjujen somekanavien ja verkkosivujen parissa. Nyt kaksi ja puoli vuotta myöhemmin työskentelen markkinointipäällikkönä vastaten kaikista K-Ruoan digikanavista (verkkosivut, some, K-Ruoka-sovellus ja verkkokauppa). Työ on erittäin monipuolista ja pääsen työskentelemään monien eri sidosryhmien kanssa päivittäin. Viikkiläisille terveisiä, että K-ryhmä panostaa tällä hetkellä hyvin vahvasti digitaaliseen kehitykseen ja alan tuleville huipuille on täällä hienoja mahdollisuuksia. Digin osuus kaikessa tekemisessä kasvaa nopeasti ja perinteisten kanavien merkitys hiipuu, tämän huomioiminen omissa opinnoissa on tärkeää tulevaisuuden osaamisen varmistamiseksi. Mahdollisuudet isossa talossa ovat monipuolisia. Eteenpäin katsoville, nopeasti uusia asioita omaksuville alan osaajille on kysyntää!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s