Suomalaiset metsässä ja metsästä

Suomi on Euroopan metsäisin maa. Metsää on pinta-alastamme 73 prosenttia, mikä on neljä hehtaaria jokaista suomalaista kohti. Metsät ovat tärkeä osa suomalaista historiaa, taloutta, kulttuuria ja arkielämää.

Metsä on suomalaisille tärkeä paikka. Metsäyhdistys ja Suomen metsämuseo Lusto yhdessä teettivät viime keväänä tutkimuksen, joka edusti koko väestöä, ja jossa selvitettiin suomalaisten metsäsuhteiden tilaa tunteiden ja käyttäytymisen näkökulmasta. Lisäksi selvityksellä saatiin tietoa metsiin liittyvistä asenteista, mielikuvista ja toiminnallisista tarpeista.

Rakennamme kuvaa metsistä ja yleensä ympäristöstä sitä koskevan tiedon ja omien kokemusten perusteella. Metsäsuhteeseen sisältyy erityisesti metsän merkitys ja se, miten metsä elämässä ilmenee. Metsien merkitys vaikuttaa myös siihen, millaisen arvon kukin antaa metsille ja miten hän sitä kohtelee. Vahvimmin suhde metsään rakennetaan jo lapsuudessa.

Suomalaiset kokevat metsät kaikille yhteiseksi paikaksi, jossa saa olla oma itsensä. Suosituinta on metsässä liikkuminen sekä marjastus ja sienestys. Metsien taloudellinen hyödyntäminen hyväksytään, kun se tehdään kestävästi.

Metsä on myös monelle työpaikka. Kirjaimellisesti metsässä työskentelee monenlaisia ammattilaisia metsureista motokuljettajiin. Tehtaissa, sahoilla tai vaikkapa toimistopöydän ääressä metsästä saa palkkansa vielä useampi. Metsäsektori työllistää suoraan noin 59 000 henkeä Suomessa, välillisesti moninkertaisen määrän.

Me suomalaiset pidämme metsistämme hyvää huolta. Se on huomattu jo kansainvälisestikin. Laadukas ja kestävä metsänhoito takaa metsien työllistävän vaikutuksen myös jatkossa.

Monen nuoren urapolku metsäalalla alkaa opiskeluajan harjoittelusta. Harjoittelupaikkojen lisäksi Metsähallitus tarjoaa monipuolisia työnkuvia myös tulevaisuuden metsä- ja luontoammattilaisille.

Tutustu Metsähallitukseen http://www.metsa.fi/metsahallitus-tyopaikkana

Metsähallitus Metsätalous Oy

Toimitusjohtaja
Jussi Kumpula

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s