HKScanilla työskentelevät Matias ja Emma: Pääsemme vaikuttamaan laadukkaan ruuan valmistukseen

Matias

Ruoka-alalla työskentelyssä minua motivoi se, että pääsen vaikuttamaan sellaisen tuotteen valmistusprosessiin mitä ihmiset oikeasti tarvitsevat ja minkä laadusta ja turvallisuudesta voi olla ylpeä.

Ruoka-alalla työskentelyssä minua motivoi se, että pääsen vaikuttamaan sellaisen tuotteen valmistusprosessiin mitä ihmiset oikeasti tarvitsevat ja minkä laadusta ja turvallisuudesta voi olla ylpeä.

Työskentelen HKScanin Vantaan yksikössä tuotannon työnjohtajana mikroateriaosastolla. Vastaan päivittäisen tuotannon sujuvuudesta. Monipuoliseen kokonaisuuteen kuuluu henkilöstöjohtamista, laadunvalvontaa, tuotannon kehittämistä sekä sidosryhmille raportointia.

Mielenkiintoisinta työssä on ihmisten kanssa työskentely sekä työnkuvan monipuolisuus. Tässä hommassa tulee harvoin kahta samanlaista päivää vastaan.

Olen ollut nykyisessä tehtävässä kuitenkin vasta vähän aikaa, joten näen että minulla on vielä tässäkin paljon opittavaa. Totta kai eteneminen vielä vastuullisempiin tehtäviin kiinnostaa tulevaisuudessa.

Alan opinnot Viikissä ja Hämeen Ammattikorkeakoulussa ovat tarjonneet hyvän pohjan alan työtehtäviin. On kuitenkin todella tärkeää saada kokemusta myös käytännön tekemisestä, jotta tuotantoympäristöä pystyy todella ymmärtämään. Monipuolinen kokemus erilaisista tuotannon työtehtävistä on tarjonnut tarvittavat työkalut sekä työnjohdon että tuotannonsuunnittelun työtehtäviin.

Matias Vainio

HKSCAN MATIAS

Kokkailen kotona jonkin verran ja lempiruokani on makaronilaatikko, HK:n jauhelihasta tehtynä tietysti 😉. Lempituotteeni on ranch-maustettu porsaan ulkofilepihvi.

Työt ja opiskelut

* 2015: HKScanin Forssan yksikössä tuotannon työntekijänä jatkojalostusosastolla, samalla insinööritutkinnon opinnäytetyön tekoa

* Kesä 2016: Tuotannon kehittämiseen liittyvään projektiin osallistuminen Forssassa

* Syksy 2016: Lihateknologian maisteriopintojen aloittaminen Viikissä ja työskentely HKScanin Vantaan yksikössä osa-aikaisena tuotannon työntekijänä valmisruokaosastolla.

* Kesä 2017: Forssassa tuotannonsuunnittelijana

* 2018: Helmikuusta alkaen HKScanin Vantaan yksikössä tuotannon työnjohtajana mikroateriaosastolla

 

Emma

Ruoka-alalla työskentelyssä minua innostaa lopputuotteen tarpeellisuus ja mahdollisuudet vaikuttaa tapaan tuottaa ruokaa myös tulevaisuudessa. Omasta työstään voi olla ylpeä, kun tuotteet ovat turvallisia ja laadukkaita.

Aloitin syksyllä nykyisessä työtehtävässäni työnjohtajana HKScanin Vantaan yksikössä. Kiinnostavinta työssä on vaihtelevuus, tylsää ei ehdi tulla. Parasta on, kun saa jonkin konkreettisen, muiden työtä helpottavan asian eteenpäin tai hoidettua. Haastavinta puolestaan on nopea tahti ja yllättävät tilanteet, joihin pitäisi nopeasti keksiä ratkaisu.

Opiskelen Viikissä elintarviketieteitä ja minulla on vielä hieman kursseja jäljellä, joten teen töitä kolme päivää viikossa. Olen erittäin tyytyväinen, että työaika pystyttiin sopimaan niin, että opiskelu on mahdollista.

Kesällä 2018 tein maisteriharjoitteluni HKScanin Vantaan yksikön laatuosastolla. Pääsin näkemään tuotantoa ja sen eri osastoja hyvin laajasti. Koin sen ehdottoman hyvänä näköalapaikkana, jossa prosessit, kehittämistoimenpiteet ja turvallisuusasiat tulevat tutuiksi. Opettavaisempaa harjoittelupaikkaa tuskin olisin voinut toivoa.

Koen, että monipuolinen kokemus eri tehtävissä Vantaan tuotannossa on tarjonnut työkokemuksen ja oppien lisäksi tietoa siitä, miten suuri organisaatio toimii ja miten erilaisten ihmisten ja kokoonpanojen kanssa tehdään töitä.

Viikissä olen oppinut tiedon lisäksi paljon ryhmätyöskentelystä, palautteen antamisesta ja erityisesti vastaanottamisesta, mistä on ollut hyötyä myös työelämässä. Elintarviketieteen maisteriopintojen tietopohjalla on mielestäni hyvä lähteä työelämään testaamaan tietoja ja kartuttamaan osaamista tiedon soveltamisessa ja käytäntöjen opettelussa. Tulevaisuuden seuraava suuri työ tulee olemaan gradu, jonka jälkeen tarkoituksena olisi siirtyä täysipäiväisesti työelämään, toivottavasti ainakin yhtä mielenkiintoisiin hommiin kuin tälläkin hetkellä.

Emma Kaajakari

HKSCAN EMMA

Kotona kokkailen pitkän kaavan mukaan aika kokeilevastikin silloin kun aikataulu antaa myöten. Arkea helpottavat esimerkiksi Via-tuotteet, maukkaat HK Maakarit® ja nopeasti valmistettavat Kariniemen® -kanatuotteet.

Työt ja opiskelut

* HKScanin Vantaan yksikössä keväästä 2015, fuksina ensimmäistä kertaa kesäksi tuotantoon töihin.

* Valmisruokaosastolla yhteensä kolme kesää

* Kesä 2018: maisteriharjoittelu Vantaan laatuosastolla

* Syksy 2018: työnjohtajaksi Vantaan tuotantoon

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s