Vastavalmistuneesta esimiestyöhön HKScanille

Päädyin elintarvikealalle, koska olen aina ollut kiinnostunut fysiikasta, kemiasta ja mikrobiologiasta. Monipuolinen ja jatkuvasti kehittyvä elintarviketeollisuus on toimialana sellainen, missä näitä oppiaineita pääsee soveltamaan käytännössä.

Valmistuin keväällä 2018 bio- ja elintarviketekniikan insinööriksi SeAMKista. Saman vuoden syksyllä jatkoin opintojani Helsingin yliopistossa elintarviketieteiden maisteriohjelmassa. Erikoistun elintarvikekemiaan ja elintarviketurvallisuuteen, mitkä liittyvät läheisesti elintarvikkeiden laatuun ja niiden valvontaan. Nämä osa-alueet ovat aina olleet minulle suuria kiinnostuksen kohteita.

Kuva.jpeg

Olen toiminut työnjohtajan sijaisena HKScanin Vantaan mikroateriaosastolla keväästä 2019 lähtien. Työ on ollut haastavaa, mutta myös hyvin palkitsevaa. Olen päässyt kehittämään elintarvikealan osaamistani aivan uudella tavalla ja myös tekninen asiantuntemukseni on parantunut hurjasti tänä aikana.

Työnjohtajan työssä vaaditaan vastuullisuutta ja järjestelmällisyyttä, sekä hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. Työ on usein nopeatempoista, ja uusia haasteita tulee jatkuvasti voitettavaksi. Ongelmatilanteiden ratkominen ja onnistumiset pitävät työn mielenkiintoisena.

Minulla on myös aiempaa kokemusta elintarviketuotannosta. Toimiminen tuotannon työntekijänä on mielestäni luonut hyvää pohjaa nykyiselle esimiestyölleni. Työkokemuksen kautta olen saanut myös mahdollisuuden soveltaa opittua tietoa käytäntöön ja oppia erilaisia tuotantoprosesseja. Lisäksi olen näissä töissä oppinut, mitä vaaditaan turvallisten ja kuluttajia miellyttävien ruokien valmistuksessa.

Organisointikykyni on kehittynyt esimiestyössä paljon. Olen oppinut kantamaan vastuuta omasta osastosta ja sen henkilöstöstä sekä tekemään päätöksiä kiireisissäkin tilanteissa. Esimiestyössä tarvittavien järjestelmien hallinta on töiden aloittamisen jälkeen tullut tutuksi.

Perehdytys HKScanilla on ollut kattava ja olen saanut opastusta aina pyytäessäni tilanteeseen kuin tilanteeseen. Työilmapiiri on positiivinen ja kannustava. Mukavat työkaverit ja työtehtävien monipuolisuus tekevät työstäni mielekästä. Töihin on ollut aina mukava tulla, mikä on itselleni todella tärkeää. Kiinnostaisiko sinuakin tulla meille HKScanille osaksi mahtavaa työyhteisöä oppimaan lisää ja soveltamaan jo oppimiasi taitoja?

Tiina Hemiä, HKScan Finland Oy

HKScan on myös paikalla 19.11. Infokeskus Koronassa ViikkiAreenan Elintarvike- ja ekonomiapäivänä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s