Kesätyöläisestä nurmentuotannon asiantuntijaksi ProAgrialle

Lähdin Viikkiin opiskelemaan vuonna 2010 ja pääaineeksi valikoitui kasvintuotannon biologia. Olen kotoisin kasvinviljelytilalta, jonka päätuotteena on hevosheinän tuotanto. Tämän takia kasvintuotanto oli itselleni luontainen valinta ja nurmentuotanto lähellä sydäntä. Perehdyinkin nurmentuotantoon sekä kandi- että gradututkielmassani.

Valmistuin agronomiksi kesällä 2017, jolloin olin kolmatta kesää töissä ProAgria Länsi-Suomessa. Kesätöissä olin saanut hyvin jalkaa neuvontaorganisaation oven väliin ja lopulta kesätyö johti myös ensimmäiseen valmistumiseni jälkeiseen työpaikkaan samassa talossa nurmentuotannon asiantuntijana.

Valmistumiseni jälkeen aloin saada enemmän työkokemusta ja sitä myötä myös vastuuta. Tein itsenäisesti tilakäyntejä ja vuoden 2018 alusta pääsin hankevetäjän rooliin. Työtehtäväni ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Työpäivä voi koostua hyvin käytännönläheisistä kasvustokäynneistä ja pienryhmien vetämisestä aina toimistopäivien raportointiin ja erilaisten materiaalien tuottamiseen – ja paljon tältä väliltä.

AAAAA

Työnantaja on tarjonnut mahdollisuuden laajentaa osaamista erilaisissa koulutuksissa ja opintomatkoilla, niin kotimaassa kuin ulkomailla. Olen esimerkiksi päässyt esittelemään posterin suomalaisen pienryhmätoiminnan tuloksista suuressa kansainvälisessä konferenssissa. Tänä kesänä pääsin osallistumaan skandinaavisten asiantuntijoiden tapaamiseen, jossa vaihdettiin kokemuksia ja käytäntöjä Suomi-Ruotsi-Norja –akselilla.

BBBBB

Hienoa työssäni on myös, että pääsen tekemään töitä innostuneiden ja todella ammattitaitoisten työkavereiden kanssa sekä hyvin pätevien viljelijöiden kanssa, jotka tekevät päivittäin hienoa työtä suomalaisen ruuantuotannon eteen.

Riikka Mäkilä,

ProAgria Länsi-Suomi

ProAgrian ständi löytyy ViikkiAreenan maatalous-, metsä- ja ympäristöpäivänä Infokeskus Koronasta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s