Vakaus ja turvallisuus työnantajan vetovoimatekijänä – totta vai tarua?

Atrialla on ilo olla ViikkiAreenan yhteistyökumppani vuoden 2022 tapahtumassa. Marraskuulle on tulossa mielenkiintoiset päivät ja odotamme innolla kohtaamisia Viikin kampuksella. Valitut teemat niin tulevaisuuden työelämästä kuin energiapolitiikan vaikutuksista yrityksiin kutkuttavat kovasti. Kirjoitin muutaman rivin avauksen jo tulevaisuuden työelämä -keskustelulle. Nähdään ViikkiAreenassa marraskuussa! Tytti Isokangas, Atrian rekrytointipäällikkö

Kauppalehti käsitteli Tulevaisuuden työelämä -artikkelissaan 20.9. Academic Workin tutkimusta Suomen houkuttelevimmista työnantajista. Esiin nostettiin seuraava havainto: ”Nuoret arvostavat nyt nopeasti kasvaneiden teknologiayhtiöiden ohella isoja, vakiintuneita kotimaisia työnantajia.” Vaikka kympin terävin kärki oli edelleen pääosin teknologiayritysten hallintaa, joukkoon olivat kirineet uusina yrityksinä mm. kotimaiset Fazer ja Marimekko. 50 suosituimman listalla nähtiin lisää kotimaisia työnantajia, kuten esimerkiksi, ensimmäistä kertaa, Puolustusvoimat.

Mistä nämä tulokset kertovat? Academic Workin toimitusjohtajan Laura Christien mukaan ne heijastelevat yhteiskunnallista tilannetta, jossa olemme eläneet. Pandemia, sota, energiakriisi – poikkeusajat – saavat pohtimaan työelämässäkin asioita uudesta vinkkelistä. Vakaus ja turvallisuus nostattavat arvoaan.

Työssäni Atrian rekrytointipäällikkönä olen havainnut työhakemuksissa ja työhaastatteluissa toistuvan Academic Workin tutkimustulosten teeman – vakauden ja turvallisuuden haku on tosiaan päällä! Meillä se ei koske vain nuoria osaajia. Se näkyy hakemuksissa kautta linjan. Yli 100-vuotiaana kotimaisena ruokatalona myös meidät koetaan turvan ja vakauden tarjoajana.

Mihin minä itse nuo attribuutit ankkuroin? Minulle vakautta ja turvaa luo se, että yrityksen strategiset valinnat tulevaisuuteen ovat uskottavia ja silti riittävän kunnianhimoisia. Atrian vankka asema markkinassa, meidän työntekijöiden vahva ammattiosaaminen, moniammatilliset ja monimuotoiset työyhteisöt junioreista senioreihin vakuuttavat minut myös.

Atrialaisia yhdistävä palava rakkaus ruokaan sekä halu onnistua ja kehittyä luovat minulle uskon siihen, että Atria taklaa vaikeatkin ajat. Olemme yli satavuotisen historiamme aikana kohdanneet monenlaisia haasteita – ja ratkaisseet niitä. Tulevaisuususko ja yhteiset tavoitteet olla rakentamassa yhdessä hyvää huomista luovat minulle tunteen vakaudesta ja turvasta.

Jatketaan keskusteluja ViikkiAreenassa!

Tytti Isokangas

Advertisement