Teemme elämästä maistuvampaa – tänään ja huomenna

Me HKScanissa kannatamme ruokademokratiaa ja meidän pöydässämme on paikka jokaiselle ruokavaliolle. Tiedämme mistä ruokamme tulee, miten se tuotetaan ja miten se vaikuttaa ympäristöön. Onpa kyse sitten lihasta tai kasviksista.

Pitkän aikavälin strategiamme on kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi. Tuoreena esimerkkinä on lokakuussa Suomessa lanseeratut Via Kasvimaa -tuotteet, jonka valikoimasta löytyy mm. terveelliset kasvisosekeittoainekset sekä uuni- ja patakasvikset.

Paikallinen ruoantuotanto lisää huoltovarmuutta

Itse suosin paikallista ruoantuotantoa. Se tuo turvaa huoltovarmuuden näkökulmasta, lisää pitkän arvoketjun läpinäkyvyyttä ja sen työllistävä vaikutus tekee hyvää kansantaloudelle. Näitä oppeja opiskelin aikoinani Viikissä. Samoja asioita puimme opiskelijaystävien kanssa Ladonlukossa ja C-grundissa.

HKScanissa pääsen vaikuttamaan ja seuraamaan samoja teemoja aitiopaikalta. Ilokseni huomaan, että myös monet opiskelijakaverit ovat työllistyneet elintarvike- ja maatalousalalle ja osan kanssa saan tehdä säännöllisesti yhteistyötä esimerkiksi ilmastotyön ja muun vastuullisuuden parissa.

Monipuolisesta työkokemuksesta arvokasta pääomaa uralle

Kannustan hankkimaan opiskeluaikana monipuolista työkokemusta. Muistan, että itselläni oli nuorena hinku konttoritöihin.  Nyt tiedän, että tuotannontyökokemus on yhtä arvokasta ja se antaa syvyyttä seuraaville askeleille urapolulla. Raportteja ehtii kirjoitella myöhemminkin.

Tule HKScaniin töihin

Tiesitkö, että HKScan työllistää tuhansia sesonkityöntekijöitä vuosittain eri puolilla Suomea? Tarjoamme erilaisia kehittymismahdollisuuksia ja urapolkuja. HKScan on Pohjois-Eurooppalainen ruokatalo, joten meillä on myös kansainvälisiä työtehtäviä.

Tuulikki Suihkonen, Digital Communication Manager, HKScan

Elintarvikeylioppilas Faisa Nieminen suosittelee hakemaan HKScanille kausi- ja kesätöihin. Hän on työskennellyt HKScanilla jo useamman kesän eri työtehtävissä. Faisa on saanut HKScanilta arvokasta työkokemusta.

Advertisement