Kausi 2

Vuonna 2020 aloitettu Ständillä -podcast saa jatkoa toisen kauden muodossa. Keväällä 2021 on julkaistu toisen kauden kaksi ensimmäistä jaksoa, ja ne ovat kuunneltavissa Spotifyssa. Lisää jaksoja tulossa syksyllä, pysy kuulolla! Lue alta jaksokuvaukset! Kuvausten alta voit myös kuunnella jaksot.

Jakso 1: Ainejärjestöt ja työelämä

Ainejärjestötoiminta on jäänyt varsinkin fukseille helposti pimentoon etäilyvuonna. Mitä hyötyä toiminnasta voi hauskanpidon lisäksi olla ja miten eri järjestöt ovat yhteydessä tulevaisuuden työntekijöihin? Millaisia taitoja toiminnasta oppii ja mitä kaikkea yhteisön luominen voi mahdollistaa?

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat monella opiskelujen aikana hakusessa ja ainejärjestöt tekevät tärkeää työtä, jotta selvyys saavutettaisiin ja työpaikkojen laaja kirjo aukenisi opiskelijoille. Tule kuulemaan aiheesta lisää vieraidemme Katja Lindellin (Vita), Elias Helianderin (Sampsa), Emma Penttisen (Veke) ja Janina Lehtimäen (Viri Lactis) kertomana.

Jakso 2: Ainejärjestöt ja opiskelijoiden hyvinvointi

Mites siellä jaksellaan? Kakkoskauden toisessa jaksossa keskustellaan opiskelijoiden hyvinvoinnista. Kolmen Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan ainejärjestön edustajat Salla Kinnunen (Lipidi ry), Paula Hietanen (MYY ry) ja Jutta Alho (Vuorovaikeutus ry) saapuvat podin vieraaksi keskustelemaan opiskelijoiden jaksamisesta. Miten ainejärjestöt huomioivat toiminnassaan opiskelijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin? Entä miksi ainejärjestötoimintaan ylipäätään kannattaa lähteä mukaan? 

Opiskelijoiden hyvinvointi on noussut kuluvan vuoden aikana isoksi puheenaiheeksi eikä syyttä, sillä etäopiskelun myötä myös yliopisto-opiskelun keskiössä normaalisti oleva yhteisöllisyys on joutunut koetukselle luentojen ja tapahtumien siirryttyä video-viestimien taakse. Jaksossa keskustelemme siitä, miten ainejärjestöt ovat pyrkineet edesauttamaan opiskelijoidensa hyvinvointia ja pitämään yllä yhteisöllisyyttä myös poikkeusoloissa.