Opiskelijoille

Loistavaa! Jos haluat saada ViikkiAreena-tapahtumasta kaiken irti, olet oikeassa paikassa!

ViikkiAreenaan kannattaa tulla tekemään tuttavuutta eri yritysten kanssa – sillä, kuinka monta opintovuotta sinulla on tässä vaiheessa takana, ei ole väliä. Yritykset haluavat tavata tulevaisuuden tekijöitä, ja ViikkiAreenassa sinä voit antaa heille itsestäsi mieleenpainuvan kuvan. Opiskelijoiden ViikkiAreenan kautta saamista työpaikoista ja hyödyllisistä kontakteista saisi kokoon pitkän listan, johon sinäkin voit liittyä yksinkertaisesti tulemalla paikalle ja olemalla aktiivinen!

Tälle sivulle kootaan opiskelijoille tietoa ViikkiAreenan hyödyistä sekä käytännön vinkkejä siitä, kuinka toimia tapahtuman aikana niin, että siitä saa irti mahdollisimman paljon. Etenkin, jos keskustelun aloittaminen yritysten ja organisaatioiden edustajien kanssa tuntuu haastavalta, saattaavat tämän sivun ohjeet olla avuksi; löydät sivulta muun muassa listan esimerkkikysymyksiä, joita yritysten edustajille voi tapahtuman aikana esittää.  

Mitä hyötyä ViikkiAreenasta on?

ViikkiAreena on loistava paikka luoda kontakteja mahdollisten tulevaisuuden työnantajiesi kanssa. Olemalla itse aktiivinen hyödyt tapahtumasta eniten ja saat tietoa yritysten ja organisaatioiden toiminnasta; pääset esimerkiksi kyselemään heidän tarjoamistaan uramahdollisuuksista. Tapahtuman aikana kannattaa käydä CV-pajassa viilaamassa työhakemuksesi ja ansioluettelosi hyvään kuntoon. ViikkiAreena tarjoaa myös muun muassa mielenkiintoisia seminaaripuhujia, jotka tarttuvat ajankohtaisiin teemoihin ja tarjoavat uusia näkökulmia alasi aiheisiin liittyen.

Alla on listattu tarkemmin ViikkiAreenan tarjoamia hyötyjä eri vaiheen opiskelijoille!

Opintojen alkuvaiheessa olevat

  • Erinomainen mahdollisuus tavata viikkiläisistä kiinnostuneita työnantajia, jotka voivat tulevaisuudessa olla sinunkin työnantajasi. Esittele itsesi, keskustele ja tutustu – ei tarvitse ottaa paineita!
  • Saat kuvan, millaisia työtehtäviä alallasi voi olla tarjolla.
  • Saat tietoa tulevan kesän kesätöistä.

Opintojen keskivaiheessa olevat

  • Pääset kyselemään tietoa oman alasi harjoittelupaikoista, kandityön aiheista, osa-aikatöistä ja oman alasi kesätöistä.
  • Voit kysyä vinkkejä opintojesi suunnitteluun, jos haluat suuntautua jollekin tietylle alalle.

Opintojen loppuvaiheessa olevat

  • Pääset kyselemään tietoa oman alasi harjoittelupaikoista, graduaiheista ja valmistumisen jälkeisistä työmahdollisuuksista.

Ole oma itsesi! Yritykset ovat tulleet paikalle tutustuakseen sinuun, joten ei tarvitse jännittää! Kysy rohkeasti asioista, jotka ovat mielessäsi. Parhaan vaikutuksen pystyt tekemään, kun keskustelet työnantajien kanssa rennosti ja asiallisesti.

Voit aloittaa keskustelun esimerkiksi näin: Hei, olen Etunimi Sukunimi ja olen toisen vuoden opiskelija. Opiskelen elintarviketieteitä ja olen ajatellut erikoistua laadunvalvontaan. Minkälaisiin tehtäviin voisin mahdollisesti tulevaisuudessa työllistyä teidän yrityksessänne? Millaisia asioita minun kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelen opintojani?  Tämä on siis esimerkki, josta voit ottaa mallia omaan puheenvuoroosi!

Ennen ViikkiAreenaa

Tutustu ViikkiAreenaan osallistuviin yrityksiin ja organisaatioihin sekä mieti jo valmiiksi, mitkä yritykset sinua eniten kiinnostavat. Mieti myös omia kysymyksiä ja vastauksia itseäsi kiinnostavista aiheista etukäteen. Keksi tapoja, joilla voit jäädä potentiaalisen työnantajan mieleen.

Muista että ensivaikutelma on tärkeä – pukeudu siis sen mukaisesti, minkälaisen kuvan haluat itsestäsi antaa!

Vinkkejä asioista, mitä yrityksen edustajilta voi ständillä kysyä:
 • Missä tehtävissä (omalta alaltasi) valmistuneet yleensä työskentelevät yrityksessänne?
 • Mistä sinä olet valmistunut? Mitä opiskelit?
 • Mitä toimenkuvaasi kuuluu teidän yrityksessänne? Oliko tämä positio ensimmäinen työtehtäväsi yrityksessänne?
 • Palkkaatteko jatkuvasti uusia työntekijöitä vai onko työnhakunne keskitetty joihinkin ajankohtiin? Otatteko kesätyöntekijöitä? Milloin teillä alkaa kesätyönhaku?
 • Miten teille haetaan töihin? Mitkä ovat tärkeimmät kriteerit haettaessa teille töihin? Etsittekö joitain tietyn tyyppisiä ihmisiä, kun rekrytoitte uusia ihmisiä?
 • Mitä kursseja, koulutusohjelmia tai pääaineita arvostatte rekrytoinneissanne?
 • Minkälaisia tehtäviä teillä olisi tarjolla minun taustaltani tulevalle opiskelijalle? (esittele itsesi ennen kysymistä)