ViikkiAreena Discussions

ViikkiAreena Discussions -tapahtumasarja tuo keskustelun keskiöön teemoja, joista luentosaleissa et kuule. Päivän teemaan perehtyneitä ammattilaisia sekä keskustelua haastavaa yleisöä kaikilta yliopiston tasoilta tuodaan jokaisena ViikkiAreenan päivänä yhteen puimaan ajankohtaisia aiheita ja haastamaan status quo! Vuoden 2017 Discussions -tapahtumasarjan aikataulu päivitetään tälle sivulle.

Vuonna 2016 Discussions tarjosi:

Maatalous & Ympäristö tiistaina 22.11.

 • klo 11-12 Paneelikeskustelu: ”Kasvinjalostuksella kilpailukykyä”, Latokartanonkaari 9, Luentosali B1
  • Tarkastelun keskiössä on Maatalous&Ympäristö-päivänä suomalaisen kasvinjalostuksen sen erityispiirteet ja tulevaisuus. Miksi kotimainen jalostus on tärkeää? Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia tulevaisuus tuo tullessaan? Seminaaripuhujina kasvibiotekniikan professori Teemu Teeri sekä suomalaisen kasvinjalostusyrityksen Borealin toimitusjohtaja Markku Äijälä. Seminaarin tarkoituksena on antaa perustiedot aiheesta osallistujille, sekä syventyä keskustelun kautta yleisön kiinnostuksen kohteisiin tarkemmin. Tervetuloa!!
 • klo 14-15 ”Ympäristöalan työpaikat: yritykseen vai yrittäjäksi?”, Info sali 2
 • klo 15-16 ”Bioteknologian alan osaamistarpeet”, Info sali 2.

Metsät, Biotalous & Asiantuntijaorganisaatiot keskiviikkona 23.11.

 • klo 11-12 Miniseminaari: Kestävästi tuotettu puu betonihelvettien haastajana, Latokartanonkaari 9, Luentosali B2
  • klo 11-11.30
   Matti Mikkola, Puutuoteteollisuus
   Mitä ovat puurakentamisen uudet mahdollisuudet puukerrostaloista ja -pilvenpiirtäjistä teollisuusrakentamiseen? Kuinka puu materiaalina toimii betonin haastajana? Kuinka ekologista puurakentaminen todella on? Entä taloudellinen puoli? Näistä ja paljon muusta päivän ensimmäinen puheenvuoro.klo 11.30-12
   Lauri Ilola, FSC Suomi
   Vastuullisuus, hyödyllisyys, kannattavuus. FSC:n avulla ympäristötietoinen kuluttaja voi varmistaa, että hänen ostamansa metsätuotteen raaka-aineen hankinta ei ole aiheuttanut metsien tuhoutumista tai metsäluonnon köyhtymistä. Mitä lisäarvoa tämä tuo tuotteille? Mitä FSC-sertifioinnista opittua voitaisiin muissa tapauksissa hyödyntää?

Elintarvikeala & Jalostus torstaina 24.11.

 • klo 11-12 Miniseminaari: Ruoan digitalisaatio, Latokartanonkaari 9, Luentosali B1. Vetäjänä Aku Kallonen, Wolt,
  avauspuheenvuoro rehtori Jukka Kola

haitari

Mainokset