ViikkiAreena Discussions

ViikkiAreena Discussions -tapahtumasarja tuo keskustelun keskiöön teemoja, joista luentosaleissa et kuule. Päivän teemaan perehtyneitä ammattilaisia sekä keskustelua haastavaa yleisöä kaikilta yliopiston tasoilta tuodaan jokaisena ViikkiAreenan päivänä yhteen puimaan ajankohtaisia aiheita ja haastamaan status quo!

21.11. Maatalous-, metsä- ja ympäristöpäivä

klo 12.00-13.00, B-talo, LS 2
Biopolttoaineet

Tiedätkö mistä BioVerno on? Mikä on biopolttoaineiden merkitys yhteiskunnalle? Tule kuulemaan liikenteen biopolttoaineista ja niiden mahdollisuuksista sekä vaikutuksesta esimerkiksi talouteen ja ympäristöön!

Mukana paneelissa on UPM:ltä Maria Puustinen, joka työskentelee UPM:n Biopolttoaineet-liiketoiminnassa. Hän toimii kestävän kehityksen asiantuntijana. Bioenergia ry:stä on puhumassa heidän toimitusjohtajansa, tekniikan tohtori Harri Laurikka. Hänellä on kokemusta energiatalouden ja ilmastopolitiikan tutkijan tehtävistä.

22.11. Ekonomiapäivä

klo 12.00-13.00, B-talo, LS B 6
Oletko kiertotalouden ammattilainen?

Olemme siirtymässä kohti kiertotalouden aikaa. Eri alojen yritykset tarvitsevat kiertotalouden osaamista, kykyä löytää omalta sektorilta kannattavaa kiertotalouden liiketoimintaa ja kykyä tehdä yllättävääkin yhteistyötä. Minkälaista osaamista tähän tarvitaan? Ketkä tarvitsevat kiertotalouden osaajia ja ketkä oikeastaan ovat kiertotalouden osaajia?

Riitta Silvennoinen on asiantuntijana Sitran kiertotaloustiimissä, jonka tavoitteena on tehdä suomalaisille parempaa huomista kiertotalouden keinoin. Riitta on Otaniemestä valmistunut kemiantekniikan lisensiaatti, joka on tehnyt töitä tutkimuksen, konsultoinnin sekä prosessikehityksen parissa kemianteollisuudessa sekä uusiutuvan energian parissa.

23.11. Elintarvikepäivä

klo 12.00-13.00, B-talo, LS 2
Ruokahävikin hyödyntäminen

Miten paljon Suomessa syntyy ruokahävikkiä? Millaisilla innovaatiolla sitä saataisiin paremmin hyödynnettyä? Kenellä on vastuu ruokahävikistä ja sen hyödyntämisestä? Nyky-yhteiskuntamme tuottaa päivittäin valtavan määrän ruokahävikkiä, josta osa olisi jopa syömäkelpoista. Tule kuuntelemaan ammattilaisten ajatuksia tästä trendikkäästä aiheesta ja keinoista sen ratkaisemiseksi!

Mukana paneelissa on kolme elintarvikealan asiantuntijaa Marleena Tanhuanpää Elintarviketeollisuusliitosta, Nina Von Gruenewaldt Hävikkiruokaravintola Loop.sta ja Tarja Honkala Apetitilta.

Mainokset