ViikkiAreena Skills

ViikkiAreena Skills 2018 -tapahtumasarja parantaa viikkiläisten opiskelijoiden työnhaku- ja työelämävalmiuksia. Tsekkaa Skills-oheistapahtumien kuvaukset alta.

Tapahtumien tarkemmat ajat ja sijainnit löytää täältä: https://viikkiareena.com/aikataulu-2018/

Tiistai 13.11.

CV-kuvaus

”Oletko aina halunnut itsestäsi fiksun ammattivalokuvaajan ottaman kuvan? Puuttuuko kuva CV:stä, LinkedInistä tai haluatko Facebookkiin siistin kuvan itsestäsi? 
Kuvia ottaa päivän aikana valokuvaaja Pasi Autio. Varaa itsellesi aika kuvaukseen ja tule ajoissa paikan päälle. Jokaiselle on varattu 5 minuuttia valokuvan ottamiseen.
Kuvaus on maksuton Agronomiliiton jäsenille ja paikkoja kuvaukseen on 45 henkilölle. Mikäli vapaita aikoja jää, voi muutkin osallistua kuvaukseen 20 euron korvausta vastaan.”

Traineership info

“Career Services will organize traineeship info sessions at three campuses. During the info session, we’ll discuss the following topics: How do I conduct a traineeship for my degree? How do I find a traineeship? What are the funding options for traineeships? How to go on a traineeship abroad?

Speed networking

”Kuulostaako kuusi uutta kontaktia viidessätoista minuutissa hyvältä? Nyt se on mahdollista! Nopeatempoisen verkostoitumisen avulla pääset eroon ujoudesta ja tutustut tehokkaasti uusiin ihmisiin. Esittele itsesi, keskustele kahdesta kysymyksestä ja tee kuuteen ihmiseen vaikutus!”

Harjoitteluinfo

“Harjoitteluinfoissa saat tietoa opintoihin kuuluvan harjoittelun suorittamisesta, harjoittelupaikan hakemisesta sekä harjoittelun eri rahoitusvaihtoehdoista. Infoissa on mukana myös liikkuvuuspalveluiden asiantuntija kertomassa ulkomailla tehtävän harjoittelun rahoitusmahdollisuuksista.”

Valmistumisen kynnyksellä olevien afterit feat. hissipuhe ja iGEM

“Hissipuhe taipuu moneksi niin työnhaussa, töissä, kuin elämässä yleisestikin. iGEM on puolestaan kansainvälinen synteettisen biologian kilpailu, jonka aikana kisaajat joutuvat oppimaan paljon uutta. Vaan mitä tekemistä näillä teemoilla on keskenään? Se selviää Loimun valmistumisen kynnyksellä olevien tilaisuudessa! Tilaisuus on avoin kaikille Loimun jäsenille ja toiminnastamme kiinnostuneille. Tarjolla pientä naposteltavaa ja virvokkeita. Tilaisuuden ohjelmaan on varattu hyvin aikaa myös kysymyksille ja vapaalle keskustelulle.”


Keskiviikko 14.11.

CV-työpaja

“Tuo oma CV:si koneella tai paperilla ja tule kuulemaan CV:n perusperiaatteet sekä työstä omaa CV:täsi edelleen. Työpajassa luemme toistemme CV:itä ja annamme ja saamme niihin parannusvinkkejä. Työskentelyä ohjaa HY urapalveluiden uraohjaaja.”

Mitä mä osaa? Mitä vahvuuksia minulla on? - Itsetuntemukseen keskittyvä paja

“Ihan keskeinen asia urasuunnittelussa ja työnhaussa on olla tietoinen omasta itsestään. Siis siitä, mitä osaan, millaisia vahvuuksia minulla on ja mistä motivoidun. Tässä työpajassa keskitytään näihin asioihin erilaisten harjoitusten avulla. Työskentelyä ohjaa HY urapalveluiden uraohjaaja.”

LinkedIn ABC - Kaikki irti profiilista

“Tässä sessiossa luodaan katsaus siihen, mikä LinkedIn on ja ennen kaikkea siihen, miten LinkedInistä saa mahdollisimman paljon irti. Käydään läpi tärkeimmät osiot omaan profiiliin liittyen ja ideoidaan työpajamaisesti sitä, miten oman profiilin osioita voisi työstää eteenpäin.

Työskentelyä ohjaa HY urapalveluiden uraohjaaja.”

Opiskelija- ja vastavalmistunut työelämässä

Mistä töitä? Millaisella CV:llä ja LinkedIn-profiililla? Mitä osaamista työelämässä toivotaan ja tarvitaan? Muun muassa näihin kysymyksiin tulemme tarjoamaan vastauksia luonnontieteiden sekä ympäristö- ja metsätieteiden ammattilaisten työelämäkiertueella. Kiertueen järjestäjä on alojemme ammattiliitto Loimu ry.

Luennolla käsitellään muun muassa vastavalmistuneiden työllisyystilannetta, oman alan töiden hakemista ja työnantajien toivomaa osaamista yleisellä tasolla, työsopimuksen pääkohtia sekä työnhakuvinkkejä.”

Mainokset