Uratarina Fazerilta

Tällä kertaa blogitekstissä esittäytyy Fazer Myllyllä Lahdessa laatu-, ympäristö, työterveys- ja työturvallisuusasioiden parissa työskentelevä Päivi Kanerva. Päivi kertoo ohessa omasta taustastaan sekä urakehityksestään entisenä Viikkiläisenä.

Hei,
blog_fazer

olen Päivi Kanerva ja työskentelen Laatu-, ympäristö, työterveys- ja työturvallisuuspäällikkönä Fazer Myllyllä Lahdessa. Työhöni kuuluu laadunvarmistaminen, ympäristöarvojen seuranta sekä työterveydestä ja -turvallisuudesta huolehtiminen. Lisäksi vastuullani on Myllyn laadunvalvontalaboratorion toiminta.

Olen aloittanut opintoni Kumpulassa Kemian laitoksella. Luin kemiaa, matematiikkaa, fysiikkaa ja biologiaa pääaineena analyyttinen kemia. Graduvaiheessa kiinnostuin viljakasvien proteiineista ja erityisesti niiden roolista keliakian oireiden syntyyn. Tein graduni Alkoholintarkastuslaboratoriossa, jossa tavoitteena oli määrittää erilaisten oluiden gluteenipitoisuus. Sain graduuni paljon tukea Viikin Elintarviketeknologian laitokselta (nykyään kulkee nimellä Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos) ja uskoakseni sen seurauksena sain kutsun lähteä jatkamaan tutkimusta ohran proteiinien parissa Viikissä. Tutkittavana oli tällä kertaa ns. puhdas kaura eli gluteeniton kaura. Siitä alkoi minun lähes kymmenen vuoden taival Viikissä Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitoksella. Tein väitöskirjan gluteeninmääritysmenetelmistä ja väittelin marraskuussa 2011. Sen jälkeen toimin jonkun aikaa tutkijatohtorina rukiin, vehnän ja ohran proteiinien parissa.

Ennen Fazerille siirtymistäni kävin tutustumassa virkamieselämään. Sain noin vuoden äitiyslomansijaisuuden Eviran Tuoteturvallisuusyksiköstä. Sain jatkaa elintarvikkeiden parissa, mutta hyppäsin aika erilaiseen maailmaan, sillä vastuullani oli ravintolisien valvonta. Se oli hyvin mielenkiintoista aikaa. Pääsin mm tutustumaan yhteistyöhön Eviran, Tullin ja Fimean välillä rajojen yli tulevien elintarvikkeiden valvonnassa. Eviran jälkeen palasin vielä vähäksi aikaa yliopistolle, mutta aika pian sinne mentyäni aukesi Fazerilla paikka, jota en voinut jättää hakematta. Pitkän hakuprosessin jälkeen sain suureksi ilokseni kuulla saaneeni paikan, jossa olen viihtynyt hyvin nyt noin puolitoista vuotta. Saan työtehtävissäni käytettyä hyvin koko opiskeluaikana kertynyttä osaamista; kemian ja viljateknologian osaamista laboratorion pyörittämisessä ja viljateknologian osaamista myllyn toiminnan ymmärtämisessä ja laadunvarmistuksen ylläpidossa.

Muihin uratarinoihin sekä avoimiin työpaikkoihin pääset tutustumaan osoitteessa: urafazerilla.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s