Tervehdys ViikkiAreenalle ja yhteistyökumppaneille: On aika antaa työpaikkalupaus

ViikkiAreena 2016 -tapahtuma on työelämätapahtuma, joka lyhyen historiansa aikana on osoittanut tarpeellisuutensa. Se saattaa opiskelijat, yliopiston ja yritykset sekä muut työnantajat yhteen.

agroliittoTapahtumaan osallistuva yritys tai yhteisö osoittaa tukensa kaikelle sille opetus- ja tutkimustyölle, jota mm. maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa tehdään. Vähenevien resurssien kanssa painiville tiedekunnille tämä tuki on erinomaisen tärkeää. Meidän yliopiston ulkopuolisten toimijoiden pitää konkreettisesti osoittaa, että Viikissä tehdään asioita, joita yhteiskunnassamme tarvitaan. Luotan siihen, että yliopiston ja tiedekunnan johto sekä muut päättävät elimet kuuntelevat myös tätä ulkopuolisten toimijoiden viestiä herkällä korvalla strategisia ja muita päätöksiä tehdessään.

Tapahtumaan osallistuva opiskelija osoittaa olevansa motivoitunut ja sitoutunut valmentautumaan osaajaksi, jolla työelämätaidot ovat heti opintojen päätyttyä kilpailukykyisellä tasolla. Näiden taitojen kehittämisen tärkeyden suurin osa opiskelijoista on upeasti oivaltanut.

Jokaiselle opiskelijalle tulisi antaa mahdollisuus päästä kehittymään osaajana oman substanssialansa työpaikassa opintojen eri vaiheissa. Tämän puutteen korjaamiseksi haastankin ja kannustan tällä ViikkiAreena 2016 -tapahtuman tervehdyksellä alojemme työnantajat konkreettisiin toimiin yhteistyön syventämiseksi. Antakaa työpaikkalupaus!

Työpaikkalupauksen tulee pitää sisällään alojemme opiskelijoille takeet kesätyöpaikasta, erikoisharjoittelupaikasta sekä kandi- ja gradutyöpaikasta. Jos koulutusmäärät on Suomessa arvoitu oikein, pitäisi haasteeseen olla helppo tarttua.
Lisähyötynä tällainen käytännönläheinen, järjestelmällinen ja tiivis yhteistyö edistäisi osaamisen hyödyntämistä ja parantaisi yritysten kilpailukyvyn kehittymistä. Järjestelmä takaisi ilman lisäresursseja sen, että myös alan tuoreinta tutkimustietoa yliopistolta siirtyisi yrityksiin ja yhteisöihin. Se toisi tärkeää tietoa yritysten osaamis- ja tutkimustarpeista myös yliopistolle. Samalla alan työnantajien yhteinen työpaikkalupaus lisäisi myös Viikin vetovoimaa nuorten keskuudessa.

Hyviä ViikkiAreena 2016 -päiviä toivottaen,wallin
Jyrki Wallin
toiminannanjohtaja
Agronomiliitto ry
@JyrkiWallin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s