Uniforstin ViikkiAreena-blogi

Jo opiskelujen aikana on tärkeää saada oman alan töitä. Monet hakeutuvat oman alan kesätöihin opiskelujen aikana ja näin varmistavat sen, että myös valmistumisen jälkeen on helpompi päästä töihin.

Mutta mikä auttaa siihen, että oman alan työpaikan saa esimerkiksi kesäksi? Tiedän ainakin itse, että se ei aina ole helppoa. Esimerkiksi metsäteollisuuden yrityksiin, joihin monet alan opiskelijat hakevat, tulee joka kevät tuhansia hakemuksia. Miten siis erottua joukosta, kun haluamaasi kesätyöpaikkaa hakee sinun lisäksi monet muutkin?
Yksi tapa on verkostoituminen jo valmistuneiden ja alalla työskentelevien henkilöiden kanssa. Verkostoitua pystyy esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, joissa potentiaalisille alan yritysten edustajille pystyy antamaan osaamisestaan ja itsestään asiantuntevan ja osaavan kuvan. Tämä auttaa esimerkiksi jäämään rekrytoijien mieleen ja erottumaan kesätöitä hakiessa paremmin kuin pelkästään cv:n ja hakemuskirjeen lähettämällä.

ViikkiAreena tapahtumana onkin hyvä paikka verkostoitumiseen ja voikin olla että tapahtumasta nappaakin itselleen esimerkiksi juuri sen kaikkien tavoitteleman oman alan kesätyöpaikan! Vastaavista tapahtumista jotkut ovat verkostoitumalla hankkineet itselleen jopa vakituisia työpaikkoja.

Tapahtuma tarjoaa myös seminaareja ajankohtaisista asioista. Itseäni kiinnostaa etenkin keskiviikon metsäalaan liittyvät seminaari: ”Kestävästi tuotettu puu betonihelvettien haastajana.”

Lisäksi tapahtumassa pystyy päivittämään myös CV:nsä huippukuntoon juuri ennen kuin seuraavan kesän hakuajat alkavat. Monta kärpästä yhdellä iskulla!
Metsäylioppilaiden osuuskunta Uniforst omalla osallaan helpottaa opiskelijoita verkostoitumaan metsäalalle työtehtävien muodossa. Yrityksille helppo tapa tutustua alan tulevaisuuden vastuunkantajiin ja keventää yrityksen vakihenkilökunnan työtaakkaa, opiskelijoille mahdollisuus saada vastuuta, kokemusta ja palkkaa oman alan työstä jo opintojen aikana. Katso lisää http://www.uniforst.fi.

Nähdään ViikkiAreenassa!
Salla-Mari Maisila

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s