Unelma todeksi konekaupassa

Opiskeluaikoina Viikissä, agroteknologian opinnoissa, mietin usein unelmieni ammattia. Erityisesti lukuisilla yritysvierailuilla pohdin, että jos en ala maanviljelijäksi, niin kaupan ala ja koneisiin liittyvä tuoteryhmäpäällikön tehtävä olisi mahtava. Nyt tuo unelma on täyttynyt, sillä aloitin syksyllä Hankkijalla maataloustyökoneiden tuotepäällikkönä. Vastaan työssäni Amazonen ja Carrén tuotteista.

Muutaman kuukauden pestiini Hankkijalla on mahtunut jo muutama työreissu Saksaan, neuvotteluja konevalmistajien kanssa, matkustamista Suomessa ja monta muuta, uutta ja mielenkiintoista tekemistä. Moni opiskeluajoista tuttu kaveri työskentelee joko kollegana Hankkijalla tai muissa maatalousalan yhtiöissä. Samoin moni toimii kotitilan isäntänä tai emäntänä. On ollut hienoa huomata, kuinka paljon apua opiskeluaikana muodostuneesta verkostosta on. Omat opintoni ovat nyt viimeistelyvaiheessa. Vakaana tavoitteenani on saattaa opinnot loppuun ja agronomin paperit käteen. Viikin laaja-alainen koulutus on kova meriitti työelämässä ja myös kotioloissa.

Ennen Hankkijalle tuloa työskentelin neljä vuotta EepeeAgri Oy:n palveluksessa. Hyppy Suomen suurimman maatalouskaupan palvelukseen oli alkuun mielestäni suuri, vaikka iso osa työkavereista olikin ennestään tuttuja. Tuki työnantajalta, työkavereilta ja myyjiltä on ollut mahtavaa ja näinkin lyhyen ajan jälkeen tuntuu siltä, että tätä työtä olisi tehnyt jo pidempään. Opiskelu ja eletty elämä antavat hyvät pohjat työelämään.

Olli Korhonen

Mielestäni erittäin tärkeä osa työssä viihtymistä ja menestymistä on oma mielenkiinto tehtävää kohtaan. Työskentelen maailman parhaiden konemerkkien kanssa, joilta tulee tänäkin vuonna jälleen upeita innovaatioita maatalouskoneiden saralle. Esimerkkinä mainittakoon tuulen vaikutuksen korjaus apulannan keskipakolevitykseen tai puomin vaakatason huojunnan aktiivinen vähentäminen ja ruiskutuksen korjaus. Olen mielestäni etuoikeutettu päästessäni tutustumaan ensimmäisten joukossa uuteen, uusia ratkaisuja tuovaan teknologiaan. Nykypäivän maataloudessa on monenlaisia haasteita ja on hienoa pystyä tarjoamaan ratkaisuja niihin!

Oma työurani maatalouskaupassa alkoi erikoistumisharjoittelun kautta. Jos kaupan ala kiinnostaa, niin suosittelenkin kokeilemaan alaa harjoittelun tai kesätyön kautta. Muistan yhä ensimmäisen työpäiväni, jolloin jouduin päivittämään maalipurkkien hintalappuja. Silloin ajattelin: ”En sitte varmahan rupia tälläästä tekemähän!” No, tässä sitä edelleen ollaan ja erittäin tyytyväisenä!

Olli Korhonen
Tuoteryhmäpäällikkö
Hankkija Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s