Urapolku voi alkaa jo kesätyöstä!

Eemi Lappalainen
Unilever Finland Oy
Brand Manager, Flora
ETM, elintarvike-ekonomia, 2015

Minkälainen polku on johtanut sinut nykyiseen työhösi?

Kansainvälinen työympäristö ja isot bränditalot kiinnostivat minua jo opiskeluaikoina. Neljäntenä opiskeluvuotenani, vuoden 2014 talvella, huomasin Unileverin Summer Internship -haun, jossa haettiin maisterivaiheen opiskelijoita kesätöihin. Tulin valituksi ja päädyin tekemään Unileverillä kymmenen viikon kesätyöprojektin jäätelön myynninkehittämisprojektin parissa. Kesätyöni jälkeen jatkoin Unileverillä osa-aikaisena työskennellen erinäisten projektien parissa ja suorittaen samalla viimeisiä kurssejani yliopistolla.

Tammikuussa 2015 minulle avautui mahdollisuus aloittaa vakituisena työntekijänä jäätelön myymälämarkkinoinnin parissa. Työtehtäviäni olivat mm. myymälämateriaalien suunnittelu ja tuottaminen, myyntikentän kouluttaminen ja asiakasyhteistyöprojekteihin osallistuminen.

Keväällä 2017 vaihdoin uuteen rooliin ja itselleni täysin uuteen kategoriaan; jäätelöistä rasvoihin. Toimin tällä hetkellä Flora-tuotteiden tuotepäällikkönä Suomessa ja työtehtäviini lukeutuvat mm. tuotekehitys- ja lanseerausprojektit, brändistrategian kehittäminen, erilaisten kampanjatoteutusten suunnittelu mainos- ja mediatoimistojen kanssa sekä tulosten analysointi.

Mikä osa työstäsi on sinulle ammatillisesti tyydyttävin?

Pidän työni monipuolisuudesta, sillä työtehtäväni ulottuvat ideasta aina valmiiseen tuotteeseen asti. Palkitsevinta työssäni on nähdä oma tuotelanseeraus myymälässä tai oma mainontakampanja käynnissä – vielä niin, että tulokset ylittävät odotukset.

FullSizeRender2

Mitkä taidot koet olevan työssäsi tärkeimpiä?

Kuluttajakäyttäytymisen ymmärrys sekä kyky analysoida markkinaa ovat taitoja, joita Unileverillä arvostetaan. Lisäksi olen huomannut kielitaidon, tiimityötaitojen ja projektinhallintataitojen olevan tärkeitä taitoja jokapäiväisessä työssäni.

Paras muisto opiskeluajoilta?

Fuksivuosi 2010 oli kokonaisuudessaan hienoa aikaa, lisäksi Erasmus-vaihto Saksassa 2013-14 lukeutuu ehdottomasti parhaimpiin kokemuksiini.

Vinkit kesätyönhakuun?

  • Seuraa säännöllisesti yritysten eri kanavia (nettisivut ja sosiaalinen media), jotta saat tietoa eri mahdollisuuksista. Unileverin työpaikoista saat tietoa osoitteessa unilever.fi/careers, LinkedInista, Facebookista ja Instagramista.
  • Aloita kesätyöpaikkojen haku tarpeeksi ajoissa. Monet kesätyöpaikat täytetään jo talvella, esimerkiksi Unileverin Summer Internship -ohjelman hakuaika on 1.2018-4.2.2018.
  • Panosta hakemukseen ja sparraile sitä esimerkiksi kaverisi kanssa. Katso tarkkaan minkälaista profiilia hakemuksessa ollaan etsimässä ja rakenna hakemus vahvuuksiesi pohjalta.
  • Valmistaudu haastatteluun huolellisesti, mutta muista olla oma itsesi.
  • Koe erilaisia kesätyöpaikkoja. Kesätyö on loistava tilaisuus nähdä erilaisia työtehtäviä ja yrityksiä, joka puolestaan auttaa hahmottamaan oman työuran suuntaa.

Unilever on mukana ViikkiAreenassa torstaina 23.11. Tule juttelemaan kanssamme ja kuulemaan lisää uramahdollisuuksista Unileverillä.

Tarjoamme seuraavia kesätyöpaikkoja vuonna 2018:

  • ULIP/Unilever Summer Internship Programme (myynti/markkinointi, maisterivaiheen opiskelijoille)
  • Asiakaspalvelu (1.-n:nen vuoden opiskelijoille)
  • Puhelinmyynti (1.-n:nen vuoden opiskelijoille)
  • Sesonkityöntekijöitä Sipoon jäätelötehtaalle (1.-n:nen vuoden opiskelijoille, etenkin elintarviketeknologia)

Unilever hakee myös vastavalmistuneita tai valmistumisvaiheessa olevia UFLP (Unilever Future Leades Programme) -traineeohjelmaan, joka on 3-vuotinen myynnin/markkinoinnin Graduate Trainee -ohjelma. Hakuaika on 5.3.2018-1.4.2018.

Unilever on maailman johtavien päivittäistavaroiden tuottajia, jonka tuotteita käytetään yli 2 miljardia kertaa joka päivä. Unileverin toimintaa ohjaa vahvasti meidän keskeinen tavoitteemme tehdä kestävän kehityksen mukaisesta elämästä arkipäivää.
Haluamme tarjota mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä jo ensimmäisestä työpäivästä lähtien. Investoimme jatkuvasti henkilöstön kehittämiseen ja kannustamme työntekijöitämme luomaan erilaisia, juuri heidän näköisiä uria. Uskomme vahvasti siihen, että monimuotoisuus henkilöstön taustoissa auttaa meitä ymmärtämään kuluttajia paremmin ja kehittämään työyhteisöämme. Vapaista työpaikoista ilmoitetaan osoitteessa www.unilever.fi/careers.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s