Urapolku Viikistä UPM:n BioFore-talolle

Urapolku

Ville Sorsa, UPM Metsä

Olen Metsätieteiden opiskelija, jolla on jo toinen jalka työelämässä. Aloitin tämän vuoden huhtikuussa työskentelyn UPM Metsän Helsingin metsäpalvelutoimistolla ja samanaikaisesti työstän loppumetreillä olevaa lopputyötäni. Tyypillinen työpäiväni pitää sisällään kohtaamisia kaupunkilaisten metsänomistajien kanssa. Olen mukana myös monenlaisten metsäaiheisten tilaisuuksien ja koulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tausta

Sotungin Lukio, 2008

Ravintolakoulu Perho, 2014

Metsäylioppilas, K-108

Uniforst, Hallituksen pj. 2017 – 2018

UPM Metsä, Kesäharjoittelija 2018

Kuusenkerkkä intoilija, 2018

UPM Metsä, Metsäasiakasvastaava 2019

MAV_Ville Sorsa.jpg

Elämää Viikissä

Aloitin opintoni Metsäekonomian parissa vuonna 2015.  Ensimmäinen vuosi eteni vauhdilla ja päivät täyttyivät opintojen lisäksi moninaisilla riennoilla, eri järjestöjen organisoimilla retkillä ja tietysti Hyytiälässä vietetystä ajasta. Sittemmin olin vielä toisen kesän Hyytiälän kenttäkurssin apuopettajana vuonna 2016. Pääsin myös hyödyntämään Perhon taustaani ja useissa juhlissa toimin Metsäylioppilaiden epävirallisena kokkina, näistä mieleen jäivät kahdet vuosijuhlat sekä hirvi- ja taimijuhlat.

Opintojen parasta antia olivat kuitenkin ehdottomasti mm. MyForin ja Puukaupallisen kerhon järjestämät ulkomaan ekskursiot. Pääsin osallistumaan Kanadan, Italian ja Skotlannin reissuille, jotka olivat ikimuistoisia ja suosittelen vastaavia reissuja lämpimästi kaikille!

Hydekurssin loppu - Peliperhe.jpg

Viikistä BioFore -talolle

Merkittävä käänne urapolkuni kannalta opintojen aikana oli päätös hakea Metsäylioppilaiden Osuuskunta Uniforstiin 2016.  Osuuskunnassa vietettyjen vuosien aikana tapasin monia metsäalan yritysten edustajia ja lopulta tutustuin myös joihinkin tämänhetkisiin kollegoihini. Tämä rohkaisi hakemaan kesätyötä UPM:ltä Helsingin metsäpalvelutoimistolta ja sattuman kautta tämän vuoden huhtikuussa avautui työpaikka Helsingin toimistolla metsäasiakasvastaavana, jonka onnistuin saamaan.

Suosittelen hakemaan kesätöitä, koska juuri ne avaavat usein mahdollisuuden löytää UPM:ltä pidempiaikainen työpaikka. Lisätietoa avautuvista paikoista voi saada verkkosivuiltamme, josta voi jättää myös hakemuksen. Hakemus kannattaa jättää jo mahdollisimman pian haun avauduttua.

Näistä aiheista jatkan mielelläni keskustelua ViikkiAreenan yhteydessä ja jo ennen tätä järjestämme erillisen kesätöiden esittelyn Metsäpäivien yhteydessä jo 31.10 klo 17:00 – 19:00. Tilaisuus järjestetään Metsäpäivien yhteydessä Galleria- ravintolakabinetissa hotellin 1. kerroksessa.

Tilaisuuteen mahtuu vielä mukaan ja siihen voi ilmoittautua ennakkoon tästä linkistä: www.tapahtuma.upmmetsa.fi/ura

UPM:n löydät siis 20.11. ViikkiAreenan Maatalous-, metsä- ja ympäristöpäivänä. Nähdään Viikki Areenassa!

Bioforehouse_cmyk_flat (1).jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s